Servicios
Documents relacionats

Conclou el Curs de Formació per a cuidadors/es no professionals de persones dependents

Conclou el Curs de Formació per a cuidadors/es no professionals de persones dependents

Dimarts 27 de novembre es va dur a terme, al Saló d’Actes de la Biblioteca Municipal, la clausura del Curs per als Cuidadors/es no professionals de persones amb Dependència derivada de l’edat o dependència derivada de la Malaltia física.

El curs que va començar el passat dia 6 de novembre i ha estat adreçat a persones cuidadores no professionals reconeguts com a tals en la Resolució d’aprovació de la prestació econòmica per a cures dins l’entorn familiar a la persona dependent per part de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

El curs presencial i de caràcter gratuït ha tingut una durada de 25 hores lectives, de les quals 15 han estat de formació sobre recursos existents i generació de xarxes, desenvolupament personal i el paper del/a cuidador/a, mesures higiènico-sanitàries per a previndre lesions, canvis posturals, estrès i sobrecàrrega en la persona cuidadora, habilitats i estratègies d’autocura i atenció psicosocial, entre d’altres. Les 10 hores restants s’ha impartit una formació específica sobre les necessitats específiques de la persona dependent, la malaltia d’Alzheimer i Ictus Cerebral. 

El personal docent provinent del camp sociosanitari i de l’empresa “Ayuda Social Castellón” han sigut professionals amb llarga experiència en el sector com són una Treballadora Social i Psicòloga i una Graduada en Infermeria.

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana emetrà el certificat d’aprofitament del curs a l’alumnat que haja assistit al 80% de les classes.

L’Ajuntament de Vinaròs agraeix, tant als professionals com a les persones cuidadores, la seua participació activa en el curs, així com l’alt grau d’interès i motivació mostrada en la temàtica impartida.