Servicios
Documents relacionats

El Govern Central anuncia el segellament definitiu de la plataforma Castor

El Govern Central anuncia el segellament definitiu de la plataforma Castor

L'alcalde de Vinaròs, Enric Pla, s'ha mostrat molt satisfet per l'anunci de la ministra de Transició Ecològica del Govern Central, Teresa Ribera, que ha anunciat el segellament definitiu del projecte Castor. Pla ha qualificat la notícia de molt positiva, destacant que "amb aquesta decisió es consuma una de les fallides més importants de la política energètica dels últims anys a l'Estat".

L'alcalde ha afegit que amb el segellament de la plataforma ara cal fer el següent pas que és el desmantellament definitiu de tota la infraestructura, tenint en compte que segons els estudis realitzats el projecte Castor no té cap rendibilitat econòmica i ni tècnica. En aquest sentit, Pla assenyalava que "des del Col·legi de Geòlegs de Catalunya es va assegurar, durant la Comissió d'Investigació del projecte Castor, que el desmantellament de la plataforma no ha de suposar cap risc sísmic si es fa de manera rigorosa".

Per acabar Pla comentava que és important no desqualificar els usos correctes que es pot fer del subsòl, sempre i quan es respecten els estudis i informes corresponents, insistint que ara després de l'anunci del Govern i dels documents del Col·legi de Geòlegs de Catalunya s'ha de fer el desmantellament de la plataforma enfront de la costa de Vinaròs.