Servicios
Documents relacionats

Els tècnics enviats per la Generalitat visiten Vinaròs per comprovar l'estat dels camins rurals afectats per la gota freda

Els tècnics enviats per la Generalitat visiten Vinaròs per comprovar l'estat dels camins rurals afectats per la gota freda

L'Ajuntament va fer una valoració de les destrosses ocasionades per les fortes pluges, que ascendeix fins a l'1,1 milió d'euros, i ara els tècnics de l'empresa pública Grupo Tragsa valoren les actuacions que s'han de realitzar.

Aquest matí s'han desplaçat fins a Vinaròs els tècnics del Grup Tragsa, enviats per l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat Valenciana, per comprovar de primera mà l'estat dels camins rurals afectats per les intenses precipitacions del passat mes d'octubre. Recordem que segons la valoració que van fer els tècnics municipals les despeses superen el milió d'euros.

El regidor d'Obres i Serveis, Guillem Alsina, ha destacat que de moment l'Ajuntament ha destinat una partida de prop de 200.000€, amb fons propis, per actuar en els punts més degradats i principals zones de pas, per garantir que els veïns puguen accedir a les seves explotacions agropecuàries. Pel que fa a la resta de les feines de reparació ha destacat que el Govern Municipal no disposa de suficients recursos per rehabilitar tots els danys i per tant s'ha demanat ajuda a la Generalitat.

En aquest sentit, Alsina comentava que "agraïm la ràpida resposta del Govern Autonòmic que de seguida ha atès les demandes de l'Ajuntament i avui mateix ha traslladat els tècnics, de l'empresa pública Grupo Tragsa, per a que avaluen l'estat dels camins rurals i així poder realitzar les actuacions oportunes per tornar a recuperar la normalitat". El regidor ha destacat que un cop feta la valoració, llavors s'estudiarà la forma d'intervenir, amb la cessió de les maquinàries per part de la Generalitat per fer la reparació dels vials o bé a través d'una ajuda econòmica directa a l'Ajuntament.

Protecció de la costa

Aquesta mateixa setmana han començat les feines de recuperació del litoral afectat pel temporal marítim, que també es va produir durant la gota freda. En total s'ha destinat una partida de 90.000€, des de la Delegació de Costes, per reparar els accessos a les platges, el pont de les Salines, el carrer W de la Cala Puntal i l'enderroc que es va produir la Roca Plana a la Foradada.

Alsina també ha agraït la ràpida resposta de la Delegació de Costes i ha destacat que aquestes feines permetran deixar en òptimes condicions les platges de Vinaròs abans de l'arribada dels primers turistes de la Setmana Santa.