Servicios
Documents relacionats

Inauguració i programació Gàmesis 2018, la VI Trobada sobre videojocs a Vinaròs

Inauguració i programació Gàmesis 2018, la VI Trobada sobre videojocs a Vinaròs

En aquest acte inaugural, que han assistit alumnes i professors dels instituts, professionals dels departaments implicats, així com ciutadans interessats en la trobada, s’ha explicat que el sector dels videojocs és un dels sectors amb més creixement a la Comunitat Valenciana, una industria amb 10.000.000€ de facturació, prop de 100 empreses relacionades al sector, 30 estudis i opcions formatives que estan buscant un camí dins la formació reglada, un 57% de les inversions externes del país, i només un 17% de les plantilles són dones, fet que suposa un repte per a les generacions futures.

Per això és important fomentar les vocacions tecnològiques perquè s’està convertint en un dels sectors que més aportarà a les professions del futur, de les quals més d’un 70% d’aquestes encara no existeixen i estan per sortir, ha explicat Hugo Romero, regidor de Govern Obert i Noves Tecnologies.

“El Gàmesis són unes jornades de diversió, però també d’ensenyament, no només es tracta de jugar, sinó que amb aquesta trobada sobre videojocs des de l’Ajuntament es pretén ensenyar a les futures generacions que a més de diversió, darrere els videojocs hi ha formació i treball. Hi ha persones que treballen per produir la música, crear el disseny, promocionar i vendre, etc.”, ha destacat Maria Cano, regidora d’Hisenda, Industria i Ocupació.

Romero també ha indicat que “El que pretenem amb el Gàmesis és divulgar el coneixement que tenim del sector dels videojocs, per això estem treballant amb universitats i empreses privades perquè els joves coneguen com s’està desenvolupant este món. Volem apropar els videojocs als joves com una eina de divulgació, experimentació en la realitat virtual i com la eina de treball que s’adaptarà a les diferents professions del futur”.

Finalment, des de l’Ajuntament de Vinaròs s’ha animat als “gamers” de la nostra localitat i poblacions veïnes que s’apropen durant el dia d’avui i demà 10 de novembre, i participen al Gàmesis 2018, però sobretot que aprenguen, disfruten i, disfruten aprenent.

Consulta la programació a l'arxiu adjunt!