Servicios
Documents relacionats

L'Ajuntament deixa a punt les platges per a la nova temporada estiuenca

L'Ajuntament deixa a punt les platges per a la nova temporada estiuenca

Els operaris de la Brigada Municipal estan realitzat les últimes feines d'adequació del litoral de cara a la nova temporada estiuenca. Després de les millores realitzades a les platges de la Barbiguera, Triador i Cossis, amb l'adequació dels accessos, sorra i servei de dutxes, ara les maquinàries han arribat fins al Fortí. En concret les feines consisteixen la retirada de pedres, sobretot a la zona compresa entre la Biblioplatja i el port, a més de la reposició de la sorra. 

L'alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, ha explicat que "s'ha realitzat una inversió de 2.000€ per comprar 127 tones de sorra de la gravera, que s'han abocat directament a la platja per recuperar tot el que ha erosionat la mar al llarg de l'últim any". Pel que fa a la retirada de les pedres ha indicat que una maquinària especial està traient totes les roques, que dificulten l'entrada a l'aigua, perquè els banyistes puguen gaudir d'una platja més accessible i còmoda.

D'altra banda, l'alcalde Alsina ha insistit que "el litoral de Vinaròs és un important recurs natural i turístic, per tant des de l'Ajuntament continuarem treballant per garantir la seua preservació." En aquest sentit anunciava que un cop format el nou Govern de Pedro Sánchez es traslladaran a Madrid les principals reivindicacions en matèria de costes, fent especial menció a la reposició de la sorra.

Cal destacar que segons els serves tècnics municipals el temporal marítim que es va produir al gener del 2017 va ocasionar una pèrdua de sorra valorada al voltant dels 800.000€, una inversió que no pot assumir l'Ajuntament i que durant aquesta legislatura es reivindicarà al Govern Central.