Servicios
Documents relacionats

L'Ajuntament edita agendes escolars per als alumnes de primària

Regidores Anna Fibla i Begoña López

Els alumnes de primària de la localitat ja disposen de les noves agendes escolars, que un any més, ha distribuït l'Ajuntament entre els col·legis públics. Sobretot vol ser una eina que ajude als xiquets a planificar el nou curs, al mateix temps de tenir una funció pedagògica, amb les frases que s'han escollit per a cada setmana.

La regidora de Cultura, Anna Fibla, ha destacat que "es tracta de declaracions fetes per personatges reconeguts al llarg de la història o fins i tot fragments de cançons, perquè els alumnes puguen reflexionar amb els professors els significats de les frases". En aquest sentit, afegia que es vol promoure el debat i l'intercanvi d'idees.

D'altra banda, l'agenda cada any està dedicada a un personatge il·lustre de Vinaròs, en aquesta ocasió, s'ha escollit a la professora Francisca Ferrer que va néixer al 1861 i va exercir la seua professió fins al 1931. Sobretot va destacar per la creació del "Método rápido de lectura" adaptat per als xiquets, que va tenir molt bona acollida entre els alumnes. Així mateix, Ferrer també va destacar per ser la primera presidenta de la Creu Roja Vinaròs.

Pel que fa als materials de l'agenda són biodegradables amb l'objectiu d'ajudar a preservar el medi ambient, a més els alumnes del Centre Especial d'Ocupació de la Pobla Llarga han sigut els encarregats d'enquadernar-les a mà, contribuint així a la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat.

La regidora d'Educació, Begoña López, agraïa el treball conjunt amb Cultura i AVIVA per a poder editar un any més l'agenda escolar. D'altra banda, destacava que també és una eina útil per als pares, perquè d'aquesta forma també poden veure els treballs i l'organització dels xiquets a les escoles.