Servicios
Documents relacionats

Programació Nadal 2018

Programació Nadal 2018

Avui s’ha presentat la programació de Nadal 2018 per part de Guillem Alsina, regidor d’Obres i Serveis, Marc Albella, regidor de Cultura, Festes, Tradicions i Joventut, i Domènec Fontanet, regidor d’Activitat Econòmica, Turisme, Comerç i Consum, tres regidories que han col·laborat per tal d’oferir a la nostra localitat una programació atractiva per als ciutadans de Vinaròs i dels pobles veïns.

Guillem Alsina, regidor d’Obres i Serveis, ha parlat de la decoració lumínica nadalenca en la qual s’ha fet una inversió de 14.000€ on s’han instal·lat un total de 79 arcs repartits per tota la població. Com a novetat aquest any, han eliminat la barreja de colors, centrant-se amb el color blanc i daurat, per tal d’uniformar la decoració de tot el municipi. Cal destacar que, tota la il·luminació estarà presidida per una gran estrella de 6 puntes dalt del campanar de 8m que es veurà de qualsevol punt de la nostra ciutat. A més, al carrer Sant Tomàs i carrer Major han canviat els arcs per 7 cercles a cada carrer alternats en daurat i blanc, a la rotonda del carrer Pius XII s’instal·laran 5 rens en un trineu (amb vigilància especial per la Policia Local). La façana del Mercat anirà decorada amb dos angelets daurats i la plaça Sant Agustí estarà decorada amb dos arcs en estrelles a la part del passeig indicant que allí comença el centre comercial.

Tot això estarà coronat per l’estrella que il·luminarà el campanar de la plaça Parroquial on, des de l’Ajuntament i les Regidories implicades, han buscat un efecte lumínic simulant la neu. També hi haurà l’arbre de nadal reformat per la Brigada Municipal i els cosiets de les faroles decorats amb una malla lumínica acompanyant la façana de l’Ajuntament, també decorada amb motius blancs i daurats.

Marc Albella, regidor de Cultura, Festes, Tradicions i Joventut, ha parlat de la programació nadalenca formada per més de 50 actes culturals, festius, gastronòmics i comercials, des del 30 de novembre fins al dia 6 de gener, destacant actes com l’encesa oficial de les llums a la plaça Parroquial el dia 30 de novembre, el Parc Infantil de Nadal del 27 al 30 de desembre al Pavelló Poliesportiu, les campanades a la plaça Parroquial el dia 31 de desembre que estaran retransmeses per Canal 56 amb els periodistes Laura Puig i Txema Grau i amb orquestra en directe fins les 2:00h de la matinada amb la col·laboració de l’Associació de Pubs de Vinaròs i el Carnaval de Vinaròs.

També ha destacat l’arribada dels Reis d’Orient el dia 5 de gener a les 18:30h al Port amb una temàtica al voltant de la mar que també estarà retransmès en directe. Així com molts altres actes que es podran trobar tant als cartells repartits pels comerços de la nostra localitat com a la pàgina web de l’Ajuntament de Vinaròs o les xarxes oficials.

Domènec Fontanet, regidor d’Activitat Econòmica, Turisme, Comerç i Consum, ha destacat que “el Nadal simbolitza l’alegria i ho volem transmetre amb la decoració lumínica i els actes festius que s’han organitzat per nodrir l’època de Nadal d’activitats atractives per a la ciutadania”. Des de la Regidoria de Comerç, ha indicat Fontanet que “Pretenem que la part comercial visca també el Nadal i siga protagonista d’aquestes festes.”, i ha explicat que a partir del 30 de novembre comencen les activitats concentrades en la plaça Parroquial i també alguna a la plaça Constitució per promocionar aquesta zona. A més, el Mercat Municipal comptarà amb la presència del Pare Noel el 21 de desembre a la tarde i el 22 de desembre pel matí recollint les cartes dels xiquets i xiquetes. Pels carrers comercials hi haurà una actuació el dia 15 de desembre de l’Acadèmia Esplai, el dia 21 de desembre de Gent Sana i la inauguració de l’exposició del Reigs Mags al campanar acompanyat de l’actuació de l’Acadèmia Locura.

Cal dir que el dia 27 hi ha una olleta solidaria al Mercat Municipal i la recaptació serà per a l’Associació Rescatados. Els comerços estaran oberts el diumenge 23 i el diumenge 30 i a partir del dijous dia 3 i divendres 4 de desembre al mercat estaran els patges per a deixar la carta i que els xiquets i xiquetes puguen fer-se la foto.

Una programació de Nadal, resultat de la sinergia entre regidories, característica bàsica d’aquest equip de govern, que pretén convertir Vinaròs en el nucli de compres nadalenques de la comarca amb un reclam molt evident, activitats atractives, decoració nadalenca i ambient d’alegria i il·lusió.