Servicios
Documents relacionats

“Sabates noves”, un espectacle al voltant de Santa Caterina

“Sabates noves”, un espectacle al voltant de Santa Caterina

Marc Albella, regidor de Cultura, Festes, Tradicions i Joventut ha presentat avui “Sabates Noves”, un espectacle del vinarossenc Tian Gombau, que gira al voltant del món de Santa Caterina.

Tian Gombau, dramaturg i fundador de la seua pròpia companyia “Teatro de l’Home Dibuixat”, ha iniciat donant les “Gràcies a Marc i a l’Ajuntament de Vinaròs, per estrenar “Sabates noves” al poble, ja que comporta una càrrega emocional important, però a més a més, si l’espectacle naix d’una tradició tant forta com és Santa Caterina, encara és molt més emotiu”.

“Sabates noves” és un espectacle de teatre d’objectes, creat juntament amb el dramaturg i director, Jordi Palet i Puig, i Tian Gombau com a productor i actor titellaire, i destinat a xiquets i xiquetes a partir de 3 anys i públic familiar que s’emmarca dins la nova línia que fa 10 anys Tian va obrir amb la seua companyia amb espectacles de petit format, de proximitat i amb el públic infantil.

L’espectacle, que s’estrenarà a Vinaròs el proper dissabte 24 i diumenge 25 de novembre a l’Auditori Municipal, parla de diferent manera depèn la edat del públic. Per a un xiquet parla de les aventures del titell Tracalet en el recorregut des de que arreplega la prima a casa la seua tia i se’n va al riu a menjar-se-la. A més en aquest recorregut, Tracalet es troba, entre altres, en un músic fent així, un homenatge a Carles Santos. Per als adults hi ha un altre sostrat de lectura perquè s’utilitza la caixa de sabates i les sabates com una metàfora del que és el cicle de la vida, fent referència a tot el recorregut vital que es representa a través de les sabates.

L’equip creatiu de l’espectacle està composat per Oscar Roig, compositor, i com a particularitat, hi ha diversos instruments de la banda sonora que han estat enregistrats en un estudi, donant la casualitat que el violí i la violà han estat interpretats per Olvido Lanza, una instrumentista molt bona que va treballar en Carles Santos i, segons diuen, minuts abans que morgués, ella va vindre a Vinaròs i li va tocar una peça amb el violí.

Tian Gombau, ha informat al públic que no s’espere una reproducció fidel de Santa Caterina, sinó que s’han inspirat en aquesta tradició però també han jugat lliurement creant aquesta història extreta d’una tradició local i revestida d’una temàtica universal com és el creixement i el cicle de la vida ja que “Sabates noves” continuarà caminant per tot el món fent el circuit internacional.

Per a l’Ajuntament de Vinaròs i la Regidoria de Cultura és un honor que Tian pogués presentar l’espectacle “Sabates noves” a la seua ciutat. “Agraïm la confiança de Tian i esperem que no siga la última vegada que ve a presentar un espectacle a la nostra localitat”, ha indicat Marc Albella.