Servicios
Documents relacionats

Vinaròs anuncia que el Govern Central ha inclòs inversions en els Pressupostos Generals per a la millora de les carreteres

Vinaròs anuncia que el Govern Central ha inclòs inversions en els Pressupostos Generals per a la millora de les carreteres

La partida més importat serà de 13 milions d'euros en dos anys per a l'adequació de la N238, la carretera d'Ulldecona, una de les principals demandes de l'Ajuntament des de l'inici de la legislatura.

El regidor d'Ordenació del Territori, Jan Valls, ha comparegut aquest matí davant dels mitjans de comunicació per informar a la ciutadania de les inversions en transports i carreteres que ha previst el Govern Central per als propers Pressupostos Generals de l'Estat. La més important és una partida de 13 milions d'euros per a l'adequació de la N238, coneguda amb el nom de la carretera d'Ulldecona.

Valls ha explicat que aquesta inversió es farà en dues anualitats, al 2019 amb una quantitat de 5 milions d'euros, mentre que per al 2020 es preveuen 8,3 milions. En aquest sentit, insistia que "serà una actuació molt important que millorarà la seguretat viària de la carretera, on cada dia circulen desenes de vehicles i que a més és la connexió directa amb l'autopista AP7, que segons ha anunciat el Govern Central s'alliberarà quan finalitze la concessió aquest mateix any, fet que suposarà una millora en les comunicacions molt important per al nord de la província".

Una altra de les inversions previstes en els Pressupostos Generals de l'Estat és per a l'eix del mediterrani en el tram des de Vandellós-València. En aquest cas, es destinarà una partida de 300 milions d'euros per a la construcció de la tercera via, amb una primera inversió de 83 milions per aquest mateix any. El regidor Valls comentava que "prioritzar la millora de les infraestructures de comunicació és fonamental per a vertebrar el territori i sobretot augmentar la competitivitat de les empreses, tasca que passa per la consolidació de l'eix del mediterrani". 

Per últim el Govern Central també ha previst una partida de 10 milions d'euros per a la seguretat viària i conservació de les carreteres de la província de Castelló. El regidor Valls explicava que des de l'Ajuntament es reivindicarà a la Delegació de Carreteres de la Comunitat Valenciana que part d'aquesta inversió es destine per a l'adequació de l'antiga N340, pressupostat vora d'un milió d'euros.