Servicios
Documents relacionats

Vinaròs inaugura el nou servei de trens de rodalies

Vinaròs inaugura el nou servei de trens de rodalies

L’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, ha estat un dels intervinents en l’acte celebrat aquest matí a les 11:00h a l’Estació de trens de Castelló, junt amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, el ministre de Foment, José Luís Ábalos, i l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

“Avui ha de ser un dia d’alegria i, sobretot, d’esperança per a la gent de Vinaròs i de les comarques del nord, perquè amb l’augment de les freqüències d’aquesta línia culmina una reivindicació de dècades. Sense la lluita constant i el treball de col·lectius i representants del nostre territori des de fa 30 anys, avui no estaríem ací” ha assenyalat Pla a la seua intervenció, recalcant “lo important que és adoptar mesures per respondre a les demandes de la societat”

Posteriorment, s’han desplaçat fins l’Estació de Vinaròs on han realitzat unes declaracions. “Avui és un dia important per a la Comunitat Valenciana i les seues comarques, perquè es produeix una millora real de la qualitat de vida de la ciutadania a través del transport. Des d’aquesta perspectiva, per a moltes famílies serà un pas endavant. Els estudiants, persones que s’han de desplaçar habitualment a Castelló o Valencia, ara tindran la oportunitat de fer-ho amb un transport que cada cop ha de ser de més qualitat, i que en aquest moments ja és absolutament competitiu respecte a l’automòbil i espero que amb el suport de tots aconseguim tenir un servei de rodalies com es mereix la Comunitat Valenciana”, ha indicat Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana.

Enric Pla, alcalde de Vinaròs, ha destacat que a partir d’aquest moment s’obri una via en la qual es dona resposta a la demanda de la ciutadania de tot la comarca. “Creiem que a partir d’ara el servei és molt important per a als ciutadans de la nostra comarca però també per a molts serveis públics perquè tota aquella gent que venen a treballar aquí des del sud de la província pugen fer-ho en millors condicions. Avui comença un camí en el que tots estem compromesos, Renfe millorant el servei i l’Ajuntament de Vinaròs per millorar els accessos a les estacions, la intercomunicació en les ciutats i els municipis, i els horaris de les estacions. Hem obert una nova perspectiva que em de millorar per completar el servei amb les comarques de l’Ebre i arribar fins a l’Aldea i a la xarxa catalana de trens”, ha indicat Pla.

Una demanda històrica exigida des de fa molt temps tant pels ajuntaments com entitats cíviques del nostre territori que gràcies a la voluntat política d’aquest govern s’ha pogut posar en funcionament aconseguint triplicar la freqüència oferint 154 trens setmanals, 82.000 places, i en un horari de 6:25h amb inici del servei a Vinaròs, fins les 21:07h amb sortida de l’últim tren a ambdues ciutats.