Servicios
Documents relacionats

Vinaròs incrementa el reciclatge d'envasos de vidre un 16% respecte a l'estiu passat

Vinaròs incrementa el reciclatge d'envasos de vidre un 16% respecte a l'estiu passat

El pla integral ‘Pren nota, recicla vidre’ Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat dels residus d'envasos de vidre a Espanya, i l'Ajuntament de Vinaròs han aconseguit reciclar 198 tones de vidre durant l'estiu, un 16 % més que en el mateix període de l'any anterior.

Vinaròs ha rebut el guardó ‘Iglú Verd’ per haver superat la xifra de reciclat de vidre respecte a l'any anterior. El premi és un reconeixement al compromís de ciutadans i professionals hostelers amb el reciclatge de vidre i la sostenibilitat. L'acte ha comptat amb l'assistència de Guillem Alsina, regidor d'Obres i Serveis de l'Ajuntament de Vinaròs i Manuel Sala, tècnic de zona de Ecovidrio.

En aquesta edició, Ecovidrio ha augmentat l'abast del pla integral de reciclatge de vidre en el període estival, una iniciativa que té l'objectiu de sensibilitzar a l'hostaleria i incrementar les dades de reciclatge d'envasos de vidre durant l'estiu. En aquesta edició, un total de 95 establiments hostelers de Vinaròs han col·laborat amb l'entitat, una dada important donada la influència del sector de la hosteleria, que genera el 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús. A més, l'època estival és vital per al reciclatge de vidre, un període en el qual s'arreplega el 30% del total del vidre reciclat durant l'any.

Els resultats obtinguts s'han aconseguit gràcies a la col·laboració dels professionals hostelers de Vinaròs i a la dotació de mitjans per part de Ecovidrio. Amb l'objectiu de facilitar la col·laboració ciutadana, l'entitat ha instal·lat contenidors adaptats a l'hostaleria. A més, ha lliurat 25 poals especials als professionals hostelers i ha ampliat la freqüència de recollida de vidre per a gestionar adequadament l'augment de l'activitat en hostaleria.

La campanya ha comptat amb la col·laboració de 92 consistoris de municipis costaners de tot el país i més de 10.600 establiments hostelers. Gràcies al seu compromís, la iniciativa ‘Pren nota, recicla vidre’ ha aconseguit reciclar en total més de 39.000 tones d'envasos de vidre que han evitat les emissions de CO2 equivalents a retirar de la circulació més de 6.000 cotxes durant un any.

‘Pren nota, recicla vidre’: una iniciativa per l'hostaleria sostenible 

Els establiments hostelers més compromesos han resultat guanyadors d'una classe magistral impartida per Quique Dacosta en el seu restaurant tres estrelles Michelin Quique Dacosta Restaurant, a Dènia.

Així mateix, tots els establiments hostelers que han participat en la campanya poden consultar a través de la pàgina web www.tomanotareciclavidrio.es si han resultat guardonats en la iniciativa amb packs experiència, entre altres premis.

Dades de reciclat de vidre a VINARÒS 

Segons les últimes dades relatives a 2017, els ciutadans de Vinaròs van reciclar un total de 567.064 quilograms de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 20 kg.

Respecte a la taxa de contenerització, Vinaròs se situa amb una mitjana 175 habitants per contenidor, explicant en l'actualitat amb un total de 162 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats.